torsdag 4. juli 2013

Observatøren fikk hjernesvulst

Nå sitter vi på meteorologisk institutt og plotter inn nedbørsdata fra begynnelsen av 1900-tallet. Vi har hver vår stasjon, og etter noen dager med dette kan man vel si at man blir litt "kjent" med observatøren sin. Jeg hadde lenge mistenkt at det kunne være et alkoholproblem, da det ofte var mye surr med dataen.

Observasjonsskjema

Brikkene falt på plass da beskjeden kom om at observatøren min var blitt innlagt på Rikshospitalet for å fjerne en hjernesvulst. Hans kone eller datter ble nødt til å ta over observasjonene for en stund. Dette var i 1933(!). Etter tre korte måneder var han tilbake, så operasjonen hadde han tydeligvis overlevd. Gleden var dessverre kortvarig, året etter ble det slurv i skriften, og måneden etter døde han.

Mye tyder på at han observerte helt til siste slutt, et sikkert tegn på at du er dedikert til det du driver med. Det er nemlig observatører som han, som har gjort at vi har såpass mye informasjon om hvordan været var før i tiden. Takk.
Brevet som lå ved observasjonsskjemaet (Septemper 1933)


Dataprogrammet og observasjonsskjemaene

4 kommentarer:

  1. Oi, spennede historie! Hva skjedde når han døde? Måtte stasjonen legges ned da??

    SvarSlett
  2. Dette var sykt spennende! Må vite hva som skjer med observatøren? Kommer det et nytt innlegg snart?

    SvarSlett
  3. Skikkelig spennende! hva skjer med observatøren?? Venter på nytt innlegg.

    SvarSlett
  4. Hmmm, hva skjer??? Kanskje ikke rart det ikke går så bra oppe hos dere.

    SvarSlett

Buss, tog, bil eller fly? Hva gir klimaet mest bry?

Når man reiser på ferie eller jobbtur, er det flere hensyn å ta når det gjelder valg av transportmiddel. Hvor mye bagasje har man? Hvor mang...