fredag 5. juli 2013

Bøttemysteriet

Observasjonsskjemaet
Noen ganger er det skriblet en hel del med rød penn på observasjonsskjemaene, dette er en meteorolog som har gått over skjema og rettet. Da Helle fant dette skjemaet i bunken sin fattet hun mistanke, hvordan kan en meteorolog i Oslo plutselig føre inn 90 mm regn, der observatøren ik
ke har ført inn noe som helst? En annen pussig sak er at observatøren har ført inn kraftig nedbør (kode RR). Hva har skjedd?  

Brevet som lå ved observasjonsskjemaet 


Forklaringen kom i et brev som lå ved skjemaet, observatøren mistenker

nemlig sabotasje. Først trodde han det kanskje var noen som hadde tømt ut bøttas innhold i løpet av natten, men da bøtta var like tom dagen etter kom mistanken om at noe var feil med selve bøtta. Etter en nærmere titt viser det seg at noen har stukket hull i bøtta med en spiker! Hullet ble raskt loddet sammen, men mysteriet om hvem som ønsket å sabotere de meteorologiske målingene var ikke løst. Observatøren forhørte seg rundt i bygda, men uten hell.

Bøttemysteriet står den dag i dag fremdeles uløst, men har du noen tips i saken så ikke nøl med å sende inn.

Jentene forundrer seg over bøttemysteriet

4 kommentarer:

  1. Kan ha vært en fra Bellona....

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, men ettersom Bellona er opptatt av klimaendringer, så ønsker de nok å ha riktig klimadata. Vi forkaster dermed dette alternativ. Noe annet forslag?

      Slett
  2. Så metreologene har tidligere hatt problemer med å melde korrekt vær selv etter det har passert? Godt Metreologi Jentene kommer og retter opp gamle slurvefeil! Stå på!

    Ps! Kan dere finne ut hva slags vær det var i Oslo 26. februar 1982? På forhånd takk.

    SvarSlett
  3. Hej Anonym! Självklart ska vi göra det.

    I Oslo den 26 feb 1982 var det en medeltemperatur på -2,1 C, lite kallare på morgonen och sen fram mot eftermiddagen blev det lite varmare. Det var heltäckande molntäcke (överskyer) men ingen nederbörd under hela dagen. Det låg 25 cm heltäckande snö på marken. Medeltrycket under dagen var 1001,3 hPa.

    Hoppas det hjälpte:)

    SvarSlett

Buss, tog, bil eller fly? Hva gir klimaet mest bry?

Når man reiser på ferie eller jobbtur, er det flere hensyn å ta når det gjelder valg av transportmiddel. Hvor mye bagasje har man? Hvor mang...